Members | Sign In
DISKUSJONSFORUM > Hardware (Server, PC osv)
avatar

Server?

posted Feb 21, 2011 03:51:16 by Khoa
Hei,

Vårt legekontor med 2 leger skal skifte ut vår gamle server som er 5 år gammel. Vi har hentet tilbud fra NDS (Norsk Data Senter) til en samlet pris på 69.000 kr eks. moms. Den nye serveren skal inneholde alt: SQL 2008, integrert backup-system med bruk av kasetter, UPS. Med i prisen er arbeidet med å sette opp serveren og transportere Plenario fra gamle server. Alt i alt sier NDS at det skal være en topp-modell av en server.
Er det noen som har erfaring med bruk av NDS? Hvordan er de? Pålitelig? Serviceinnstilt? Pris?
Er det andre dataleverandører som anbefales?

Mvh
Khoa Duong
Fromreide legesenter
page   1
2 replies
avatar
finn.skogstad@stovner.nhn.no said Feb 21, 2011 07:10:47
Vi har nettopp kjøpt ny server gjennom vår private support-forbindelse. Prisene på HP-servere er nok nokså sammenliknbare mellom leverandørene.
Hoss oss ble den satt opp med RAID 10 og med virtualisering av hele SQL-databasen og Plenario. Enkelt og greit i hverdagen.
Et lite tips dere ikke bør glemme: UPS. Dette vil både stabilisere spenningen inn til severen deres og forhindre skade på server dersom strømmen skulle gå.
Husk at arbeidspengene ofte er nokså betydelig del av en slik investering. Hos oss utgjorde dette i underkant av 20% av hele leveransen.
Finn
avatar
twold314@gmail.com said Feb 21, 2011 17:56:56
Vi har nettopp skiftet server med NDS. Vi bestemte oss for å prøve Online backup som de også formidler, og dette falt rimeligere, idet vi slipper streamer og taper. Riktignok får vi da en årlig tilleggsutgift til OBC.
De små uregelmessighetene som man må vente oppstår i samband med serverskifte har vært fulgt opp raskt og profesjonelt av deres representant, som også har god peiling på Infodoc. Ingen forsøk på pristillegg da det dukket opp småting som krevet oppfølgingsbesøk. Hele tiden god og tydelig kommunikasjon.
Vi er meget godt fornøyd med den oppfølging NDS har gitt oss. : ))
Tor Wold.
Login below to reply: